Dagen startet med at ungene våknet ekstra tidlig, og den som våknet først var Isak – som ikke visste at det var en julaften en gang. Han var våken før halv seks – fryktelig tidlig! Når klokka var nærmere syv og begge ble klare for å starte dagen, vi gikk for å se om nissen hadde lagt noe i julestrømpene.

Som dere ser så var det en meget fornøyd Sofia, og en Isak som ikke forstod så mye. Begge strømpene ble åpnet i vår seng, og vi fikk ligge å halvsove i over en halvtime ekstra. Deilig!

Så bar det ned for å sjekke om nissen hadde vært i hagen og spist opp maten Sofia hadde satt ut til ham. Det hadde han gjort, og reinsdyrmaten, som hun lagde på skolens julemarkedet, var også borte på magisk vis.


Pakkene lå til stor jubel under treet, og begge skulle helst åpnet alle med en gang. Vi prøvde å holde litt system, men det var vanskelig. Ungene lekte litt med hver pakke før de henta nye og vi avslutta med det vi antok ville bli favorittene. En såpeboblemaskin og en bil til å sitte i. Både Sofia og Isak elsket å åpne pakkene, og Sofia sa så fint: Akkurat det jeg ønsket meg, for hver pakke hun åpnet.

Etter at pakkene var åpnet så vi noen episoder av julekalenderen til NRK og koste oss med nissegrøt.


På ettermiddagen dro vi på julegudstjeneste i Sjømannskirken med påfølgende julemiddag. Et strålende arrangement som vi gjerne deltar på igjen. Maten smakte nydelig, og det var stas med nissebesøk og gåing rundt juletreet. Det eneste negative var at det begynte litt sent, kl 18. Håper det er noe som kan revurderes til neste år.
   

 

 

Vi var hjemme nærmere halv ti på kvelden, og to smilende barn sov så godt i baksetet. Etter å ha bært dem opp i sengene satte vi oss i sofaen og gjorde ingenting! Deilig! En perfekt julaften i våre øyne!

Leave a Comment