I sommer ble Sofia frelst av Kaptein Sabeltann. Etter et tosifret antall besøk i Dyreparken (ja, jeg kjøpte årskort selv om vi bare var syv uker på Sørlandet) og tur med mormor på Sabeltann-forestilling, ville hun gå med Sabeltann-kostymet døgnet rundt. Hiv og hoi, fram med sverdet! I den ene kofferten som mormor hadde med fra Norge lå det både filmer og utstyr fra selveste Sabeltann. Da passet det bra at den ellers så rosadiggende prinsessen ønsket seg sjørøverfest til bursdagen. Som hun ønsket fikk hun, og vi inviterte våre svenske og norske venner med barn med på en skummel tokt til Sabeltanns verden.

Alle barna var flott pyntet, og vi voksne koste oss med å endelig kunne snakke norsk/svensk i selskap med andre. Det ble servert lasagne og sjørøverkake. Kaken bestod av ca 2 kilo kake, og smørkremen bestod av en kilo smør! Det ble bra til slutt, men den var så tung at den nesten brakk i to. Vi spiste kanskje 1/10 av kaken og da hadde likevel alle forsynt seg godt, og gjerne flere ganger.

img_8870   img_8872   img_8871

Sofia hadde fått velge klær selv, og valgte den rosa Sabeltann nattkjolen. At det var en nattkjole ville hun ikke høre på. Det var en kjole, som var rosa og den skulle hun ha på. Utkledd som en rosa sjørøver lekte hun med to av sine beste venner, Daniel og Trym. De lekte bra, og Sofia kunne ikke vente til hun skulle få godtepose. Hun lærte nemlig i den første bursdagen at man får godtepose før folk skal dra. Hun spurte derfor gjentatte ganger om noen skulle dra snart så hun kunne få litt godteri. Den jenta er som sin far, like glad i søtt. Moren er langt ifra like ille som dem, men det er sjeldent nei til søtt hos meg heller.

Det er veldig hyggelig å invitere til selskap, men neste gang så tror jeg vi bare inviterer med et pars tykker og dra på f.eks. Splash Pad. Til den siste bursdagen laget jeg også kaken selv, og kaker tar tid! Den ble dog veldig god – heldigvis!

Leave a Comment