Like ved området vi bor i ligger det en flott sommerfuglpark, Dubai Butterfly Garden. Vi har besøkt parken to ganger, og Sofia synes det er helt fantastisk. Første gangen var det kjernefamilien Folkesson som var på tur, og andre gangen var det jeg, ungene, mamma, pappa, Kine og Alexander.

img_8463img_8464 Både Alexander og Isak var skeptiske til disse rare tingene som fløy overalt. De satte seg på vognene, på klærne våre og i håret vårt. Størrelser og farger varierer veldig, men det er forståelig at de største kan virke skremmende – for de er store.

Parken er (heldigvis) innendørs, og vi gikk rundt der i over en time. For pappa var det enkelt å ta seg rundt med rullestolen. Dubai Butterfly Garden er på hele 2600 m2 og inneholder også verdens første museum for sommerfugler og insekter. Antall sommerfugler er over 15.ooo fordelt på 150 ulike arter. Disse er samlet inn fra flere ulike land.

 

Før man kommer inn i selve parken går man gjennom et kunstgalleri med et selvsagt fokus på sommerfugler. Det er blant annet utstilt et bilde av Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Han er kronprins av Dubai, og bildet er laget av flere hundre sommerfugler i ulike farger

img_8899

En meget positiv side ved parken er at de åpner allerede klokken 9. For småbarnsfamilier som oss, hvor barna våkner før 6, er det bra å ha et sted å dra før halve dagen allerede har gått. Prisen for å komme inn er heller ikke avskrekkende. 50 AED for hver person over 2 år gjør dette til en av de billigste attraksjonene vi har besøkt.

Parken inneholder i tillegg en isbar og en kinosal hvor de selger godteri. Dette til stor stas for store og små. Sist viste de filmen «Bugs», og Sofia synes den var veldig spennende. Den var derimot litt for skummel til at hun ville se den ferdig hjemme.

img_8478 img_8476 img_8475 img_8473 img_8469img_8477

 

    2 kommentarer

  1. Ina Folkesson 12/11/2016 at 19:13 Svar

    Tusen takk for meget hyggelig kommentar! 😀 De var virkelige her også, bare at hovedbilde er tatt med en statisk bakgrunn slik at fotografen kunne redigere dem inn etter antall personer 😉

  2. Så herlig og fint skrevet med fine bilder! Jeg var en gang i en sommerfugldal på Rhodos, men der var det virkelige sommerfugler 🙂

Leave a Comment