Da vi først kom til Dubai likte ikke Sofia å bli våt i håret. Nå dykker hun etter badeleker og storkoser seg i vannet. Hun har gått på svømmeskole i tre uker, og til tross for litt motgang så skulle hun gjerne gått dit hver dag. Det som gjorde det hele vanskelig var at svømmelæreren mente hun var flink nok til å prøve uten armeringene. Sofia innså ikke at hun nå ikke kunne flyte, og gikk derfor rett under da hun gikk utenfor boksen de står på i vannet.

img_9017 img_9024 img_9012 img_9010

Etter det har hun nektet å svømme uten armeringene på treningen, men vi prøver uten hjemme. Her prøver vi oss også med en haifinne, men målet er at hun snart ikke skal trenge noe som helst. På svømmeskolen er hun sammen med to jevnaldrende gutter, og de fungerer greit som gruppe. Jeg må å av og til oversette noen av beskjedene til Sofia, men hun forstår mer og mer.

Hun elsker å hoppe fra kanten og i helgen prøvde vi at hun skulle hoppe til oss, svømme opp til overflaten, og så skulle jeg ta tak i henne. Dette klarte hun veldig fint, men man vet jo selv at det er slitsomt å svømme mye under vann.

På skolen begynner de først med svømming på FS2, så Sofia vil ha svømming på timeplanen fra og med neste høst. Da stiller de også krav til farge på badetøyet. Sofia har derfor er stort utvalg av badetøy, noe pappan mener er unødvendig og mamman mener er på sin plass.

Sikkerhet ved og i vannet er veldig viktig, og spesielt her nede som vi tilbringer så mye tid ved bassenget og ved sjøen. Jeg har også en plan om at Isak snart skal starte opp på kurs. Han har gått to kurs i Norge, og et kurs her nede. Han er helt gal når det kommer til vann, og vi må på en måte lære ham å respektere at det kan være farlig. På filmen kan dere også høre at han ikke liker å sitte å se på når Sofia bader. Han skulle helst vært med henne i vannet.

Leave a Comment