.. for stua vår er nemlig nedstøvet av dette pulveriserte krydderet. Din kjære datter synes nemlig det var veldig lurt å la lillebror få lov til å leke med kanelboksen. I motsetning til i Norge, så er ikke denne boksen på 67 g .. Denne er nemlig på hele 200 gram!

img_9325  img_9331  img_9326

Jeg kan nok egentlig takke meg selv der jeg stod i mine egne tanker å lage middag, for plutselig ble det stille. Mistenkelig stille. Jeg ropte på barna, og når de begge to begynte å løpe skjønte jeg at noe hadde de gjort. Jeg kommer inn i stua og møter en brun støvsky. Fra badet kommer Sofia løpende med et søkkvått koppehåndkle som kun skal tørke opp med. Sporene hennes går helt inn til badet, og det er like før hun sklir i vannpytten som samler seg mens hun prøver å forklare meg hva som har skjedd

– Isak hadde så lyst på litt kanel, så jeg hentet den til ham. Så synes han det var gøy å riste på den, og så gjorde han det bare mer og mer.

– Hva gjorde du da?, spurte jeg.

– Jeg ser vel på TV ser du vel?, kom det kontant fra fireåringen.

– Jeg kan hjelpe deg å vaske, sier hun.

– Se du på TV, så fikser mamma dette, mumlet jeg.

Minsten hadde innsett at han hadde gjort noe galt. Den siste uken har han lært seg å å sette opp dådyrøyne kombinert med en furteleppe når han innser at han har gjort noe han ikke har lov til. Normalt sett fører dette med seg mye latter, men i dag satt latteren langt inne. Når han gikk til skapet for å hente moppen klarte jeg ikke la være. Så lo vi begge to, mens vi ryddet opp. Eller.. Jeg vasket/støvsugde/tørket og han dro alt mer utover, samt prøvde få tak i kanelboksen for å få mer han kunne feie. Han fant seg så en slikkepinne han gjerne ville ha som belønning, og ble rasende da han fikk et tydelig nei.
img_9329   img_9333 img_9332 img_9328

 

Den ellers så nyvaskede og ryddige stua var ikke lenger det den var for 30 minutter siden. Kan tenke meg at mannen jublet av glede da han kom hjem med to hylende unger til et bomba hus. Heldigvis luktet det i det minste godt.

 

PS. Det skal sies at bildene ble tatt en stund etter vi startet å vaske, for de første minuttene var jeg ikke i stand til å erindre at dette kunne bli en morsom historie

Leave a Comment