Ettermiddagen i dag har vi tilbragt sammen med Hanne, Carlos, Daniel og lille Maya. Ungene har lekt på lekeplassen og badet lenge. Så lenge at Daniel begynte å fryse på fingrene. Temperaturen var tross alt bare rundt 28 grader i bassenget. For det begynner nemlig å bli kjølig her nede, i hvert fall om man snakker med dem som har bodd her i flere år.

14971512_10157550549760161_783955563_o

Vinteren nærmer seg, og vi gleder oss til alt vi skal oppleve og alle vi skal bli kjent med. Her nede har jeg virkelig kjent hvor gjestfritt et samfunn kan være, og bør være. Helt fra første dagen vi kom ned har folk stått med åpne armer og dører, og vi er alle fire blitt inkluderte. Egentlig burde det være slik at man ikke navngir noen, fordi det er så lett å glemme, men i dette tilfellet er det to jeg ikke kan få takket nok. Den første er Ida. Hun som tålmodig satt på natta og ammet en nyfødt Imre og svarte på alle mine spørsmål. Hun som inviterte oss på babysvømming knappe 30 timer etter at vi hadde landet i Dubai første gangen, og som siden den gang har invitert meg med på alt som er å inviteres på. Hun og Thomas som fikk Joakim sosialisert da han var her nede alene i sommer. Takk, tusen takk! Og jeg må ikke glemme Kristin. Dama fra det stedet i Norge hvor vi pleier si det bor arabere. Dama som plutselig kjente folk som jeg kjente. Hun som kjørte oss hjem etter den første babysvømmingen fordi vi skulle slippe å ta taxi uten barneseter i denne forferdelige trafikken. Hun som har passet Isak når skolen har forventet at jeg stiller opp og jeg ikke kan ta ham med. Takk, tusen takk!

I slutten av september var jeg ute på Ladies Night sammen med disse to – samt Rackel og Hanne. Vi hadde en superkoselig kveld med god mat og drikke.

ladies-night

 

Dette ble personlig, og jeg skal avslutte med noe enda mer personlig – dog noe som også er ærlig og kommer rett fra hjertet. På Facebook den siste tiden har det florert spørsmål man skal stille til barna. Jeg stilte dem til Sofia – og her kommer svarene.

 

1. Hva pleier mamma alltid å si til deg?
Ikke slå

2. Hva gjør mamma lykkelig?
Når jeg gir mamma ting

3. Hva gjør mamma lei seg?
Når jeg ikke er snill med Isak

4. Hvordan får mamma deg til å le?
Kiler meg

5. Hvordan var mamma som barn?
Tøysete

6. Hvor gammel er mamma?
4 år

7. Hvor lang er mamma?
Mellom sånn (og viser med fingertuppene)

8. Hva er mammas favoritt ting å gjøre?
Å le

9. Hva er mamma kjempeflink til?
Å bade, å lese bok,

10. Hva er mamma ikke så flink til?
Å spille tennis (haha Joakim, der fikk jeg den!)

11. Hva jobber mamma med?
Med alle barna

12. Hva er mammas favorittmat?
Boller og potetmos

13. Hvorfor er du stolt av mamma?
Jeg er ikke stolt av deg

14. Om mamma var en figur fra Barne-tv, hvem hadde hun vært?
Elsa

15. Hva gjør du og mamma alene sammen?
Leke

16. Hva er likt mellom deg og mamma?
Du er fin og jeg er fin

17. Hva er ulikt mellom deg og mamma?
At du er nærmere taket

18. Hvordan vet du at mamma elsker deg?
Du koser med meg

19. Hva er mammas favorittsted å reise til?
Til mormor og Bepp-Bepp i Mandal

Leave a Comment