-Hvorfor må vi betale selv i dag mamma?

Til og med Sofia har merket at man får hjelp til det meste her i Dubai. Når du ankommer parkeringen på kjøpesenteret er det noen som er ansatt for å ta ut lappen ved bommen for deg. Det er også noen som putter den i for deg når du kjører ut. Vi kjørte inn en mindre brukt inngang tidligere i uken, og det var da Sofia høyt utbrøt spørsmålet over. Her var det nemlig ikke noen som ga oss lappen, og jeg måtte gjøre den store jobben selv og trykke på knappen.

IMG_6477

 

Da jeg skulle lage middag merket jeg at jeg hadde glemt å kjøpe noen av ingrediensene. Heldigvis var de bare en telefon og fem minutter unna. Gratis levert på døra til hotellrommet.

Når man betaler i butikken putter de kortet ditt i maskinen, og i enkelte tilfeller er de også villige til å trykke koden for deg. Kun fordi du som kunde skal slippe å gjøre jobben.

Når du trenger bensin, som i utgangspunktet er ekstremt billig i forhold til Norge, er det bare å kjøre vinduet ned og si «full tank». Du trenger ikke en gang skru av bilen slik at aircondition dermed kan stå på hele tiden. Når han er ferdig med å fylle kommer han bort og banker forsiktig på. Skal du betale med kort gir de fleste ham koden, men jeg er ikke der enda. Det sies at det vil bli en overgang å komme tilbake til Norge hvor ikke det står noen i dørene og lukker dem opp for deg, ikke vasker bilen din mens du er inne på kjøpesenteret eller pakker varene og bærer de til bilen. Jeg tror man vil komme til å sette utrolig stor pris på arbeidet som blir gjort her nede, for som kunde blir man lat. Jeg skal ikke si at jeg ikke synes det er deilig, for det er det så absolutt! Men jeg synes det er bra at slike ting sysselsetter så mange at flere har mulighet til å tjene penger. Om man derimot har behov for slike tjenester i Norge? Neh, det tror jeg ikke. For hverdagsluksus er det, men det er absolutt ikke en nødvendighet.

 

 

 

Leave a Comment