Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

Hurra for Sverige! I går var vi på sjømannskirken for å feire Sveriges nasjonaldag. Det var noe helt annet enn feiringen av den norske. Noen av de som var mest pyntet, jo det var oss tre Folkessonerne. Det var kanskje som forventet, men jeg tenkte kanskje det var annerledes i utlandet. Maria var derimot kledd i en nydelig blå kjole, så svenskene kan om de bare vil!

Tidligere ble den svenske nasjonaldagen kalt svenska flaggans dag og så sent som i 2005 ble den en offentlig høytidsdag. Den svenske Riksdagen ville derimot ikke innføre en «ekstra» fridag i året, og andre pinsedag ble fra 2005 en vanlig arbeidsdag i Sverige. Spurte Joakim om han visste hvilken fridag som ble fjernet for å få fri på nasjonaldagen – og det visste han. Da jeg spurte om når dette skjedde svarte han: «- Det er ikke så lenge siden. Det var nettopp. I år 2014?» 

IMG_6692

Under feiringen på sjømannskirken ble det servert ertesuppe og pannekaker. Sofia ville ha begge deler, men spiste lite og Isak spiste en hel pannekake og en halv skål med med suppe. Matvrak. Etter at de fleste hadde dratt hjem ble vi igjen og lekte med Frank og Christina og Milo og Maria. Marcus og Malin var også med i leken. Det satte barna stor pris på. Sofia og Frank har blitt riktig så gode venner den siste uken. De leker rolig og samspillet er veldig bra. Hun gleder seg til å se ham igjen, og snakker mye om ham. Trivelig med så gode venner. Vi skal prøve å få truffet dem igjen før vi reiser til Norge natt til lørdag. Sofia ser allerede fram til å leke med «Frankie».

 

Hva tenker du om feiring av nasjonaldagen? Er det viktig for deg? Hvordan feirer du?

 

 

 

Leave a Comment