..var det vi gjorde i dag. Vi dro nemlig på IKEA, på en lørdag, rett før ramadan. Planen var å komme tidlig, og vi var der bare en halvtimes tid etter at de åpnet. Likevel ville han snu i det vi kom inn. Altfor mange folk! Vet ikke hva han hadde forventet, men det gikk da greit de første 40 minuttene. Da måtte jeg hente Sofia på lekerommet og han gikk for å få bord i restauranten. Mens jeg ventet på å betale for Sofia får jeg melding: «– Går det bra?»  Før jeg rekker å svare kommer neste: «- Gått til skifterommet, men noen som ammer der. Venter på tur.» Ser for meg en meget blid svenske stå med en unge med overfylt bleie stå å vente på noen som ammer.. I tillegg var han sulten. Punktum. Trenger vel egentlig ikke si annet. Når jeg og Sofia endelig kommer opp hører vi Isak skrike lang vei, og forstår at Joakim ikke har ventet på ledig stellerom, men heller skiftet i vogna på HC-toalettet. Vi spør så Sofia om hun må på do, nei det må hun ikke.

Jeg og Sofia stiller oss i kø, finner dessert, glass og tre brett til å ha maten på. «– Mamma! Jeg må tisse!»  Prøver å hinte til mannen om at han må ta henne med, men han bare veiver ukontrollert og avvisende med armene. Betale fort. Ut av kantina. Stå i kø. Pjuh! Rekker det. Inn i køen igjen for å bestille mat. Får bestilt mat og kommer oss trygt til bordet. Neste problem. Isak nekter å spise. «– Nei, nei. Så la han slippe.» Joakim er ferdig med å spise, og ser i øyekroken at en tallerken holder på å falle på gulvet. I forsøket på å redde tallerkenen velter han brusen min over maten til meg og Sofia, samt at Sofias klær drukner i klissete sukkerdrikk. Tårene spruter ut! Lyden er overveldende! Sofia er illsint! Vi spiser opp maten, pakker sammen og drar. Kommer oss ned i bilen, av med våte klær, unger i setene og vips – begge sover. I troen på at dette kunne ende godt dro vi videre til Mall of Emirates for å se på møbler. Vi burde nok bare dratt hjem.

 

Leave a Comment