Sjømannskirken i Dubai fyller 40 år i år, og skal i oktober feire seg selv. Vi har vært på besøk hos dem flere ganger i uken siden vi kom ned. Første besøket var på 17. mai, og etter det har vi vært der minst to ganger i uken. Mandager og onsdager fra 10:00-12:00 har de et opplegg for barn opp til 3 år (+ eventuelle søsken) hvor det er babysang. Dette kaller de for «Stor og liten». Da synges det både på norsk og svensk, og både Sofia og Isak synes det er morsomt.

Hver tirsdag ettermiddag drar vi til Sjømannskirken for at Sofia skal være sammen med jevnaldrende barn. Da spiser de middag sammen før de har en organisert aktivitet. De to siste gangene har de laget Noahs ark. Først malte de den, og så satte de den sammen til en båt. Vi rekker å dra på en samling til før vi drar tilbake til Norge. Da skal de ha sommerfest med grilling.

IMG_6464

Det finnes også aktiviteter for voksne på Sjømannskirken. De har juleverksted hvor de lager ting til julebasaren, de har kor, businesslunsj, vanngymnastikk og innebandytrening. Sistnevnte har de tre ganger i uken om det er nok folk. Kirken har et eget basseng og en utendørs innebandybane. Om man følger dem på facebook, vil man se at de legger ut mye informasjon der.

I morgen skal vi feire svenskenes nasjonaldag etter babysangen. Da serveres det ertesuppe og pannekaker. Sofia gleder seg veldig til pannekaker, og til å rope «Hurra for 17. mai» – så vi får kanskje ta snakken om at det ikke er Norges bursdag denne gangen.

 

Leave a Comment