I dag har jeg og barna besøkt skolen vi ønsker Sofia skal gå på til høsten. Den ligger kun 15 mins kjøring fra huset (som vi forhåpentligvis får), og var ny i fjor. Skolen heter Ranches Primary School og ser virkelig flott ut. Vi var på besøk der tidligere i uken, og fikk da omvisning av rektoren. I dag ble den formelle søknaden sendt inn og så er det bare å håpe på at Sofia får plass. De har mange flotte fasiliteter på skolen. Stort svømmebasseng, idrettshall og et flott uteområde. Her har de blant annet et eget område hvor de kan blande vann og jord til gjørme. De har også et område hvor de får leke med kosebamser ute.

De to første årene fokuserer skolen veldig på «learning by doing». De skal få bruke alle sansene, og de skal utvikle seg kreativt. I musikkrommet har de alle slags ulike instrumenter, og helt fra de er små får de prøve ut hva de liker å spille. Etter skoletid har de ulike aktiviteter de kan være med på. Noen av tungene de kan velge mellom er å lære arabisk, synge i kor, lage mat, IT, dansing, fotball og svømming. Vi kommer nok til å veilede henne i valget, men jeg synes det er viktig at hun får holde på med noe hun liker.

 

 

 

De har laget en film om hvordan det er på skolen. Den ligger ute på youtube, men synes den var så flott så derfor kan dere se den her.

Leave a Comment