En ettermiddag tok vi turen til Mattels Play! Town. Det ligger i et område som er under utbygging, og åpnet dørene en snau måned før vi ankom Dubai. Det var ikke godt skiltet, og som nyankomne i byen var det litt knotete å finne veien. Lekelandet bestod av flere etasjer og det var mange kjente figurer å møte.

Den første vi møtte var Brannmann Sam. En flott brannbil startet opplevelsen og barna fikk på seg brannutstyr. De fulgte en liten runde i et hus før de var ferdig. Hadde de vært høyere kunne de gått en hinderløype oppe i luften. Jeg og Ida forsøkte oss på å prøve den, men vi var ikke ønsket siden vi hadde kjoler – og Ida bare hadde slippers. Kjedelig avslutning på et ellers morsomt rom.

IMG_6209

Ved siden av hadde Angelina Ballerina flyttet inn. Her kunne man iføre seg ballerinaklær og lære å danse ballett. Dette var morsomt for store og små! Til alt hell var fedrene så sjokkerte over konenes oppførsel og bekledning at de ikke fikk tatt bilder av seansen da jeg og Ida utfordret tyngdekraften og prøvde oss som ekte ballerinaer. Trym og Sofia mestret rollen perfekt og tok piruett etter piruett enkelt som bare det.

Byggmester Bob hadde også fått seg et eget rom. Her kunne man grave med gravemaskin, leke i sandkasser og prøve seg på å konstruere vegger ved hjelp av store byggeklosser. Her likte barna seg, men det var et lite rom slik at man ble gående oppå hverandre.

Heldigvis hadde de et rent lekerom med rutsjebaner og tunneler ungene måtte klatre i for å komme ut. Jeg og Ida var vel så aktive, og i kledd kjoler krøp vi under og over hindringer som sperret veien mot rutsjebanen.

Thomas Toget hadde fått sin egen kinosal hvor de viste en kort filmsnutt i 4D. Barna synes det var spennende, men fedrene som for en gangs skyld var i aktivitet, var ikke like imponerte.

I øverste etasje var taket fylt med lamper som så ut som ballonger. Det er synd at jeg ikke tok bilder av dette, for det var vel noe av det som fascinerte Isak mest. Han elsker ballonger, og pekte opp mot taket og hylte av begeistring. Her hadde de også gulv som forestilte vann med fisker, og når man tråkket på gulvet forsvant fiskene – igjen ble Isak ellevill! De hadde et bibliotek og lekerom med kjøkkenutstyr innenfor, og her koste ungene seg før det plutselig ble et veldig spetakkel. De ansatte spilte opp til dans og Barney kom inn – til ungens store glede. De danset og koste seg, men lyden var mildt sagt i overkant høy.

Konklusjonen vår blir at vi dessverre følte det ble litt for mye å se på og for lite å gjøre – spesielt for våre som var under 120 cm. Det var greit å ha vært der, men det er ikke et sted vi drar igjen.

 

Leave a Comment