Fredag i Dubai er som lørdag i Norge, eller egentlig ikke – men det er i det minste den første dagen i helgen. Kanskje er det litt mer likt søndag da det er den mest hellige dagen, men mange ting er meget ulikt. I Dubai har kjøpesenterene gratis parkering og butikkene lenger åpent en på hverdagene. En fast tradisjon her nede er fredagsbrunsj. Vi ble invitert med av Ida og familien til Pascal Tepper. Ikke den samme Pascal som er i Oslo, og ikke fantes det Tepper der.

Maten var strålende, og de hadde godt utvalg av glutenfritt. Buffé med allverdens av lekre godsaker. Ikke bare så det godt ut, men det smakte også fortreffelig. Ønsket man noe med egg ga man bare beskjed, og det ble servert ved bordet så snart det var ferdig. Jeg fikk ferskt brød og omelett de kunne garantere var glutenfritt. Slik god service setter man pris på. Til dessert koste vi oss med sjokoladefondue, og det var ikke få ganger små og store forsynte seg. Vannmelon, ananas og marshmallows dyppet i sjokolade ble en søt og god avslutning på en fin tradisjon.

Fredagsbrunsj i Dubai

Fredagsbrunsj

For barna var dette et ekstra bra sted. De hadde nemlig et eget bakeprosjekt hvor barna fikk være med å lage egne muffins. De kunne velge mellom to ulike smakstilsetninger i røren. Jordbærsyltetøy, bringebærsyltetøy eller Nutella. Dette var stor stas for både Sofia og Trym. Begge valgte å ha Nutella i muffinsene. Barna fikk bake og styre på, og sluttresultatet ble i følge dem selv, veldig nam! Da de var ferdige med å bake fikk de ansiktsmaling. Trym ble en skummel tiger og Sofia en vakker sommerfugl. For en gangs skyld var det en person med litt sans for det ferdige resultatet som malte – og det gjenspeilte seg i hvordan ungene ble seende ut.

 

Leave a Comment