Hæ? Tuller du? Jeg klarte ikke tenke klart da dama bak SAS-skranken forsiktig kom med summen for de to ekstra koffertene.. – Men, på telefon fikk vi beskjed om at det var pris pr kolli, og maks 500 pr. stk, stemmen min var ganske spak.  Jeg kjente det kokte inni meg, og jeg så på Joakim at han følte det samme. Rolige og sindige som vi er endte vi opp med å betale, for bagasjen måtte vi jo ha med oss. Så da stod vi der, 13.000 kroner fattigere og så på at fem store kofferter på til sammen nærmere 140 kilo, en liten koffert på 10 kilo, to bilstoler og en vogn bli sendt på båndet på vei til varmere strøk.
Så var det tid for å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen. Det er ikke bare bare med to barn i utgangspunktet, og hvertfall ikke når vi hadde mye håndbagasje – inkludert to datamaskiner, en ipad, en barnevogn og en bedbox. Bedboxen vant jeg da jeg og Isak var på barseltreff i Kyrksæterøra i januar. Gaven hadde vi fått fra barnombord.no. Den fungerte veldig greit til å ting oppi, samt at vi enkelt fikk forflyttet Sofia på den. På flyet fra Oslo til Dubai brukte vi den som seteforlenger og hun fikk da bedre støtte under føttene både når hun satt og når hun lå.

Fra barnombord har vi tidligere kjøpt prampack til vogna, og det er vi utrolig glad for. Jeg hadde aldri flydd uten å beskytte vogna, for det skal være svært vanskelig å få igjen penger fra både forsikringsselskap og flyselskap om uhellet først er ute. Med tanke på at vi skulle sende bilstolene, kjøpte vi også Ultimate travelseat. De fungerte bra, og var enkle å bære da man kunne ha dem på ryggen. Jeg klarte å ha Sofias bilstol på ryggen samtidig som Isak satt i bæreselen på magen, og jeg dyttet en tralle med kofferter

Flyturen til Oslo gikk lekende lett, og vi var spente på den lange flyturen fra Oslo til Dubai. Her uroet vi oss (les meg) unødvendig mye, for ungene oppførte seg eksemplarisk og sjarmerte både medpassasjerer og kabinbesetning i senk. Ved midnatt var vi endelig framme i Dubai og to timer senere krøp vi alle fire under en stor dobbeldyne i leiligheten.

 

 

Leave a Comment