Disse månedene vi har vært i Dubai har livet vært en eneste stor karusell. Noen ganger er det så morsomt at det kiler i magen, og andre ganger er jeg så sliten og lei at jeg bare vil hoppe av. Det som gjør det ekstra tungt her nede er savnet etter de hjemme. Det å bare kunne ringe dem når jeg kjenner for det og så passer det. Tidsforskjellen er en vanskelig faktor når det gjelder kommunikasjonen med de hjemme. Nå som det er vintertid i Norge ligger vi tre timer foran. Det vil si at vi står opp før fuglene fiser i Norge, og vi legger oss før barne-tv er ferdig.

En annen faktor er prisen på samtaler via vanlig mobil. Skyhøye! Og når det gjelder FaceTime og Skype så er det bare tilgjengelig når jeg er på et trådløst nettverk. Heldigvis så har jeg mange her nede som jeg går sammen med, men jeg savner likevel de hjemme. Hjertet mitt mister ikke noen, det bare utvider plassen til flere.

Jeg har begynt å se en tv-serie på TV2 Sumo som flere har anbefalt meg. Den heter «Happy Go Lucky» og handler om programlederen Ida Fladen utforsker egne erfaringer med angst og depresjon. Psykologen hennes kom med en liste over ting man kunne fokusere på for å få det bedre. Jeg har bestemt meg for at jeg skal følge denne listen for at jeg skal prøve å fokusere på annet enn savnet på de hjemme. Det vil forhåpentligvis gjøre at karusellen fortsetter å være et godt sted å være.

  1. Dyrk relasjoner

  2. Ta vare på kroppen

  3. Aksepter hvem du er

  4. Vis nestekjærlighet

  5. Lær nye ting

  6. Vær en del av noe større

  7. Vær tilstede i øyeblikket

  8. Sett deg mål

Det første jeg kan gjøre her nede er å være mer sosial. Jeg blir glad av å være med andre mennesker, og når jeg er mye alene kjenner jeg at det ikke er så bra for humøret mitt. Jeg elsker å tilbringe tid med Isak og Sofia, men jeg har disse månedene i Dubai innsett hvor viktig det er for meg å kunne fokusere på Ina innimellom.

Nummer to er å bli flinkere til å bevege meg. Det er også et av nyttårsforsettene mine, men likevel så vanskelig å få på seg skoa og komme seg ut. Isak elsker å sitte i den nye bilen sin. Jeg tenker derfor prøve å gå rundt innsjøen i hvert fall et par ganger i uken. Det er en tur på ca 3 km, og jeg tror det kan være en fin start.

Den personlige treneren til Ida Fladen uttalte i serien at veien til lykke kommer gjennom trening og rutiner. Jeg skal derfor prøve å gå til faste dager og tider slik at det kan bli min rutine. Jeg skal også fokusere på på å få i meg mer mat, for jeg er til tider utrolig dårlig på å få i meg nok mat. Tror jeg skal begynne å lage smoothier. Om noen har noen gode oppskrifter, så får de gjerne dele dem i kommentarfeltet.

Det siste målet jeg skal fokusere på i første omgang er det å være tilstede i øyeblikket. Jeg skal bli flinkere til å legge bort mobil og data, og bare være tilstede. Ikke kjenne behovet for å dele alt, selv om jeg vet at det er mange som liker å se hva vi gjør. Om det ikke kommer så mange ting fra meg på Snap de neste dagene så vet dere hvorfor.

Leave a Comment