Sofia er stor jente, og kunne tidligere i høst titulere seg som skolejente i en alder av 3,5 år. Det var to stolte foreldre som fulgte henne til første skoledag, og det var en gråtkvalt mor som satt igjen på kafeen ved siden av og tørket tårer hver dag de to første ukene. Det skal ikke legges skjul på at det har vært tøft for henne. Fra en trygg hverdag i Munkebekken til en hverdag hvor alle snakker et språk hun ikke forstår. Ikke kjenner hun dem, og ikke ville hun bli kjent med dem. Dagene går, og hver dag kommer hun hjem og forteller nye ord hun har lært. «This is my little brother. Hans name er Isak».

img_8724

Nå har hun fått mange venner, og ifølge læreren så får hun bare flere og flere nå som hun tør å åpne seg. De to hun leker mest sammen med ble vi kjent med da jeg spurte i den lokale mammagruppen om det var noen andre som hadde barn som skulle begynne på FS1 på Ranches Primary. Jeg møtte to fantastiske damer som nå er blant mine beste venner her nede, og barna deres leker godt både med Sofia og Isak. Vi tilbringer mye tid sammen med dem, og har merket stor fremgang på Sofias språk. Hun leker nå på engelsk, og har flere engelske enn svenske ord i vokabularet sitt. Både Fergus og Ben har fylt år den siste uken, så også de fortjener egne innlegg!

img_9064

Skolen hennes følger det britiske skolesystemet, og barna begynner det skoleåret de fyller 4. Sofia som er født i oktober er derfor en av de eldste i klassen. Den yngste er født sent i november, så det er litt forskjell mellom dem. Early years er en stor del av skolehverdagen, og som lærer fra Osloskolen kjenner jeg godt til måten å lære på. Jeg synes derimot at den fungerer mye bedre her nede enn hjemme, selv om elevene er yngre og har så ulike språkkunnskaper.

img_9066

En dag i uken har de «after school activity», og Sofia valgte da «Little Chef». Der lager hun ulike matretter, og er superstolt når hun kan vise fram hva hun har laget. Hun har også begynt på svømming, men det blir et eget innlegg senere.

 

Har du noen spørsmål om skolehverdagen til Sofia? Ikke nøl med å spørre!

    1 kommentar

Leave a Comment